Валери Симеонов
на снимката: Валери Симеонов

Две заведения на Каваците бяха затворени заради силен шум. Това обяви лично вицепремиерът Валери Симеонов, който поде кампанията срещу шума.

„Затворени са два обекта заради силен шум – „Какаов плаж“ и заведение „Хедон“ на Каваците, обяви Симеонов, като уточни, че въпросните две заведения многократно са нарушавали разпоредбите на Регионалната здравна инспекция.

Първите проверки са извършени още на 8 юни. На 9 и 11 юни представители на заведенията са подписали заповеди с предписания. На 5 август след множество сигнали от РЗИ е направена нова проверка и са установени мероприятия с по няколко хиляди души в откритите площи на плажа и пред двете заведения. Разпоредено е да спрат звука, но те отказали. Затова на 10 август са им връчени заповеди за преустановяване експлоатацията на обектите.

„Беше подготвен нов законопроект за изменение шума в околната среда. Предстои да се приемат окончателно новите изменения. Независимо от това, че нямаме нов закон, всички почиващи по курортите на България имат правото на здравословен начин на живот и на почивка. От 23:00 часа до 7:00 часа и по сега действащия Закон. По него се забранява озвучаването на открити площи. Съответните действия на институциите, основно на Регионалните здравни инспекции са регламентирани с допълнителни наредби“, допълни Симеонов.

По думите му мерките имат възпитателен характер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук