Когато на някой са засегнати интересите е нормално да вика оставка. Това заяви Валери Симеонов след проведеното трето заседание на Координационния съвет по туризъм в Бургас. „Какво очаквате да чуете? „Да живее Валери! Президент!“, коментира още вицепремиерът. „Явно е недоволството на нашите сънародници от невъзможността да се почива. Невъзможност, породена от високите нива на шума и озвучаването, което излиза от определени заведения. Това, което е установено от изминалите два месеца от летния сезон, е, че създаващите такива шумове проблеми са едни и същи заведения. Те не са много“, отчете Симеонов.

„През последното денонощие няма нито един приет сигнал за превишаване на шума“, подчерта Симеонов и обеща проверките да продължат.

„Във всеки един от курортите има шампиони по рецидивизъм и те за съжаление създават общото негативно впечатление от туристическия сезон и опорочават туризма, лишавайки от възможността почиващите да имат пълноценна нощна почивка“, категоричен е вицепремиерът.

Според него показните акции срещу заведения в курорта са успешни и поне за денонощие е било гарантирано спокойствието на почиващите.

Той отчете спад на нарушенията във всички направления през това лято: „Спад на нередностите има при митници, престъпност. Спад се отичат и при неспазването на трудовото законодателство Почти няма нарушения в дейността на Морска администрация. Само 12 плавателни съда са без съответните документи. От извършените 1600 проверки от КЗП, са съставени 100 акта“, каза още вицепремиерът.

По думите на вицепремиера има положителен ефект от контрола на всички институции през летния сезон. А отивайки лично в заведенията той е показал как да се избегнат наложените задкулисни схеми.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук