Министър-председателят Бойко Борисов заяви във Варна, че ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, „както направихме на много други места като в Поморие и Созопол“. Той инспектира строителните и ремонтни работи на бул. „Васил Левски“ в града.

Премиерът отбеляза, че става дума за изключително сложно съоръжение и подчерта, че е важно да се строи качествено. Борисов добави, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик“.

Борисов отговори и на актуални въпроси относно изграждането на пътната мрежа. Попитан за изграждането на автомагистрала „Хемус“, министър-председателят заяви, че предстои да бъдат пуснати пътищата около Провадия, както и първа копка на Белокопитово-Търговище.

Бул. „Васил Левски“ във Варна е най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждането на новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв. Други 4,5 млн. лв., осигурени от държавата, са за пробива на бул. „Сливница“, като с реализирането на проекта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала „Хемус“.

След завършване на булевард „Васил Левски“ ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите. Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по ОП „Региони в растеж“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!