На снимката: Калин Стоянов
На снимката: Калин Стоянов

Не виждам точно за какво и как ме обвинява г-н Рашков. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод думите от вчера на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, че докато е бил министър, а Стоянов – директор на ГДБОП, е имало теч на информация от МВР към Мартин Божанов-Нотариуса.

Чух неговото изказване. Аз не знам той къде, кога и с кого е правил срещи и какво са коментирали на тези срещи. ГДБОП е единствената структура, която събра данни, въз основа на които са образувани досъдебните производства в Софийска градска прокуратура, заяви Стоянов.

Попитан дали има данни Нотариуса да е бил сътрудник на МВР, вътрешният министър посочи, че въпросът трябва да бъде изяснен в рамките на воденото досъдебно производство.

Наблюдаващият делото прокурор е този, който има право да поиска подобен тип информация и тя ще му бъде предоставена, ако това е необходимо, добави Калин Стоянов.

В отговор на въпрос има ли данни полицейски коли да са стояли пред частен клуб за магистрати на Нотариуса, министърът отбеляза: „На този етап все още нямаме такава потвърдена информация. Извършват се проверки“.

Стоянов потвърди, че бившата жена на Нотариуса е била разпитвана в ГДБОП, когато той е бил директор на службата. Когато аз бях директор на ГДБОП, се събраха всички данни, които послужиха за образуване на досъдебно производство, добави той.

Попитан има ли обяснения как толкова години групата на Мартин Божанов е успявала да осъществява престъпната си дейност, без да бъде засечена от полицията, вътрешният министър каза: „Няма как да направя коментар по този въпрос, тъй като преди да стана директор на ГДБОП, бях ръководител на звеното за работа със служители под прикритие и не съм се занимавал с подобен тип престъпления и с този човек“.

В отговор на въпрос обиден ли е от думите на Бойко Рашков, че не е искал той да е директор на ГДБОП, когато Рашков е бил министър, Калин Стоянов заяви: „Доколкото си спомням, аз и ръководената от мен структура бяхме хората и структурата, на които той имаше огромно доверие. Нямам представа защо го казва това нещо“, като добави, че Рашков лично го е поканил да заеме поста директор на ГДБОП.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук