Нашата родина, разпъната между Великите сили, не може да си поеме дъх. Крайно време е българската политика да бъде направлявана от достойни мъже. Беше време турско, дойде време мижитурско (цитат на Радой Ралин). С тези думи лидерът на най-малката партия в 47-то Народно събрание Костадин Костадинов започна речта си пред новия парламент.

Костадинов обяви, че някои от хората в парламента са част от схема, която продава България. „Много от вас, които стоят в тази зала, дължат столовете си на страх. Стъпвате върху страх и владеете чрез страх”, подчерта лидерът на „Възраждане”. По думите му, трябва да стане така, че българските деца и българите да не бягат в чужбина.

От днес започва да тече последният срок за оттласкване от дъното. Днес народът ни заслужава нови и решителни водачи. В думата „Възраждане“ се събира всичко, от което българският народ и земя имат нужда. България има своята имунна система, хора, които искат да се борят за своето бъдеще. Аз ги намерих и с 13 души съм тук, но навън са стотици хиляди и ще стават още повече, каза Костадинов.

Лидерът на „Възраждане” анонсира, че групата му е от само 13 депутати, но „Възраждане” било подкрепяно от стотици хиляди. Той настоя, че ще искат възможно най-скоро отмяната на мерките срещу коронавируса, посочвайки директно ваксините срещу коронавирус, че ще са против Зелената сделка, против Истанбулската конвенция, както и махането на чуждите военни бази.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!