Повишават се възнагражденията в най-големия ни център за спешна помощ. Параметрите на сключения днес Колективен трудов договор (КТД) в „Пирогов” предвиждат увеличение на основното трудово възнаграждение за срок от 1 година. Фонд „Работна заплата“ се увеличава за лекарите, специалистите по здравни грижи (медицински сестри, медицински лаборанти, медицински рехабилитатори и др.) и санитарите. Те ще получават до 300 лева повече. Парите за санитарите бяха повишени с увеличението на минималната работна заплата, което е отразено в КТД, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов”. Парите за увеличението на основните трудови възнаграждения няма да окажат негативно влияние върху разплащането с доставчиците и покриването на останалите задължения на лечебното заведение.

Договорът, който влиза в сила от 1 април 2018 г. , беше подписан между изпълнителния директор на болницата проф. д-р Асен Балтов и председателите на пироговските секции на двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа”. Проф. Балтов подчерта, че с този договор се поставят основите на подобряване на основните трудови възнаграждения.

От синдикатите обявиха, че с подписването на този КТД основните заплати в „Пирогов” стават над средните в браншовия договор в отрасъл „Здравеопазване“. Договорът осигурявал стабилност и основа за развитие на работните заплати при добри финансови резултатите на болницата.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!