Станислав Владимиров, перник
На снимката: кметът на Перник Станислав Владимиров

Кметът на Перник Станислав Владимиров напуска БСП. Очаква се неговият пример да бъде последван от Валентин Петков и Стефан Кръстев. Още над 50 членове на пернишката организация хвърлят партийните си билети.

Станислав Владимиров, който е сред първите социалисти, противопоставили се остро на лидера Корнелия Нинова, напусна Националния съвет още през миналото лято.

Сега Владимиров напуска и БСП.

„Това не е моята партия“, коментира кметът на Перник. Той няма да вземе участие в следобедната пресконференция в местната централа на столетницата, но е категоричен, че на последния скандален конгрес на БСП чашата е преляла.

„Аз повече в това не мога да участвам“, каза Владимиров.

По предварителна информация младежкото обединение, чийто бивш лидер е изключеният по време на конгреса Мартин Жлябинков, също ще напусне БСП. Очаква се от столетницата да си тръгнат и немалка част от жените социалисти. Ралица Андреева, която е председател на групата съветници на БСП в Перник, също бе сред изключените на конгреса.

Явно ръководството дели нашата партия на по-близки, по-далечни и опозиционери. Имах своето мнение, което се различава от това на ръководството, но нямах възможност да го изразя. Преброяването на кворума не беше отчитано правилно. Тогава повиших тон, но това е нормално. Към 10 ч. Свиленски обяви, че има регистрирани 550 делегати, при първото гласуване според водещия вече бяха 800. За 10 минути се получи тази разлика. Гласовете за изключването ми от БСП са много по-малко. Ние като млади хора, защитаващи личните си позиции, бяхме натирени от партията, защото искахме да изразим мнение. Това заяви в ефира на „Твоят ден“ Мартин Жлябинков, секретар на Община Перник, който бе изключен от БСП.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук