Начало Европа Великобритания налага санкции и срещу Беларус

Великобритания налага санкции и срещу Беларус

великобритания туристи

„Режимът на Лукашенко активно подпомага и подстрекава незаконното нахлуване на Русия и ще бъде принуден да усети икономическите последици за подкрепата си за Путин”, гласи съобщението на Тръс.

Вчера се появи информация, че беларуски войски са се присъединили към руската инвазия и са влезли в Украйна.

Междувременно президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ще разположи още войски по границата си с Украйна, но няма планове да се присъедини към руската военна операция там.

„Става въпрос за добре обучени групи за бързо реагиране, които са готови да спрат всяка провокация и всяко военно действие срещу Беларус“, каза той, цитиран от държавната информационна агенция БелТА.

Беларуският президент отбеляза, че е помолил руския си колега Владимир Путин да остави част от силите на Съюзната държава за защита на Гомелска област.

Беларус няма никакви планове да се присъедини към руската военна операция в Украйна, увери Лукашенко и отрече твърденията, че беларуски войници атакуват Украйна от територията на страната си.

Според беларуския президент началото на преговорите между Украйна и Русия е увеличило надеждата, че може да бъде сложен край на военните действия.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

Още новини от Европа – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук