Заседанието на днешната комисия по ревизия на предишното управление завърши със скандал. Поводът е появата бизнесмен, който отправи редица обвинения за изнудване към ГЕРБ, които от своя страна прекъснаха заседанието, на което не присъстваха първоначално.  

Бизнесменът от Северна България, специализира в зънопрозиводство, разказа за известен агробизнесмен с близки връзки с премиера, който го използвал за съмнителни схеми с покровителството от хора с високи постове в правителството. Замеси и името на регионалния министър в оставка Петя Аврамова.

По думите му се срещал с премиера в ловна хижа, където е бил изнудван да продава продукцията на цени под пазарните. По думите е бил „убеждаван“ чрез клипове с насилие към „непослушните“.

Намеси и случая със златните кюлчета и снимките от спалнята на Борисов като твърдеше, че знае предисторията им.

Междувременно в залата влязоха представители на ГЕРБ, видимо афектирани. Маноил Манев обвини Манолова, че отново не е уведомен, че комисията ще се събира, както и че ще се изслушват хора, податели на сигнали. Той нарече бизнесмена лъжесвидетел и обяви заседанието на комисията за цирк. Научил за него от онлайн излъчването му във фейсбук. Манолова контрира този аргумент още с началото на заседанието като подчерта, че ГЕРБ са били предварително уведомени.

В крайна сметка заседанието беше отложено за петък.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!