Всички фенове на кеча познават името Александър Русев – българският кечист, който прослави страната ни. Само преди няколко месеца той победи потомствения кечист Ренди Ортън.

Представяме ви видеото след победата. На Русев му бе организирано тържество на ринга, по време, на което му изпяха и българския химн:

Русев е една от звездите на Световна федерация по кеч WWE.  У нас тя набира популярност в началото на новия век, като и досега се помнят имената на известни кечисти като Скалата, Трите хикса, Леденият Стийв Остин и други. Русев е и първият българин в WWE. Той е родом  от Мътеница, Пловдивско.

Мечтата да се качи на кеч-ринга идва, когато още е много малък.

„Отидох на бригада в САЩ и поостанах малко повече. Изтеглих заем, който не можех да върна. Така започна пътят му зад Океана”, споделя Русев.

Когато емигрира в САЩ, поначало живее в щата Вирджиния, а по-късно се премества в Торънс, Калифорния. Там започва да тренира кеч в академия Knokx Pro при бившите звезди от WWE Гангрел и Рикиши.

Първия му телевизионен мач е на 17 юли 2011г., като побеждава Майк Долтън, а негов мениджър е Ракел Диаз. Малко след дебюта си къса предни кръстни връзки и менискус като се възстановява 6 месеца. Русев се завръща в FCW през март 2012г. През лятото на 2012 г. претърпява фрактура на шиен прешлен, в резултат на което временно ръката му е парализирана. По време на възстановяването си той пътува до Тайланд, където учи муай тай.

Днес всяка седмица Русев излиза под българското знаме пред хиляди зрители в препълнени зали и милиони пред малките екрани. Истинското му име всъщност е Мирослав Барняшев. Той успява да сбъдне мечтата на много български деца от съвременното поколение и да се качи на един ринг с най-големите в този спорт. Макар схватките в кеча да са по сценарий, нужните атлетизъм и подготовка са огромни и всеки от тези спортисти е изправен пред предизвикателства и контузии. Малцина са и тези, които имат нужната харизма и физика, за да преминат през тясното сито на WWE.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!