Жените прибягват до какви ли не методи, в старанието си да бъдат по-красиви. Последният фрапиращ случай е от калифорнийския град Сан Диего.

Диана Ринго носи корсет 23 часа на ден, за да поддържа формата на 45-сантиметровата си талия.  39-годишната жена има три деца и признава, че сваля корсета, само когато е под душа или тренира. С него е дори и когато прави секс, посочва Daily Mail.

Омъжена за офицер от британската флота, тя започва да носи дрехи, коригиращи обиколката на талията й, преди близо три години, след като губи естествените си извивки след раждането на четиригодишните близнаци Арман и Лоренц.

Споделя, че след първоначалните му тревоги, съпругът й днес я подкрепя, но признава, че не иска тя да прави талията си още по-малка.

Вместо да свали 34 кг и талия от 74 см, с които се сдобива по време на бременността, с балансирана диета и упражнения, Диана решила да постигне фигурата си пясъчен часовник, като носи корсет.

Жената, която работи като главен готвач във флота, казва пред Barcroft TV: „Когато нося корсет, това ме кара да се чувствам толкова секси. Това повиши моето себеуважение много повече, просто ме кара да се чувствам добре”, споделя жената.

Диана има над 45 корсета в гардероба си, които струват 1 955 долара. Въпреки потенциалните дългосрочни щети и здравословни усложнения, които носенето на корсет толкова продължително време може да нанесе на здравето й, Диана не е имала никакви здравословни проблеми.

Според лекарите обаче, корсетът намалява обема на белите дробове, притиска ребрата, а с това променя и разположението на вътрешните органи. Дългото му използване може да довесе до атрофия на мускулите и болки в кръста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!