на снимката: Президентът на Русия Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин пристига днес на двудневно посещение в Турция. Предвижда се той да участва в церемонията по поставяне на основите на атомната електроцентрала „Аккую“.

За днес е насрочено седмото заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо равнище под ръководството на президентите Путин и Ердоган. Очаква се двамата лидери да обсъдят двустранното търговско-икономическо сътрудничество, съвместните стратегически проекти, включително в енергетиката, общата борба срещу тероризма и ситуацията в Сирия.

Утре към тях ще се присъедини иранският им колега Хасан Рухани за тристранна среща в рамките на Астанийския мирен процес, който цели намирането на политическо решение на сирийската криза. Предишната среща на тримата за Сирия беше на 22-ри ноември миналата година в Сочи. От предстоящите в Анкара разговори се очакват допълнителни мерки за укрепване на примирието, осигуряване на функционирането на зоните за деескалация, решаване на хуманитарните въпроси и насърчаване на политическия процес.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук