ВМРО председатели
На снимката: Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди

С 303 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“ извънредният конгрес на ВМРО избра ръководство на партията. Новите ръководители на Организацията са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. А досегашният лидер Красимир Каракачанов е избран за почетен председател.

Ангел Джамбазки е втори мандат евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Искрен Веселинов е досегашен зам.-председател и председател на групата народни представители на войводите в 44-тото НС. Александър Сиди е досегашен член на националното ръководство и депутат в 44-тия парламент.

За главен секретар с 306 гласа „за“ е избран досегашният организационен секретар и депутат в 44-тото НС Юлиан Ангелов. Продължава изборът на другите ръководни органи на партията.

До тази промяна се стигна след изборните резултати на ВМРО на изборите 2 в 1 през ноември. Тогава партията взе малко над 1% и ръководството подаде оставка.

„Благодаря на всички, които намериха смелостта да дойдат, защото държавата преживява изключително тежки времена“. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов при откриването а конгреса.

Според него правителството на Кирил Петков е пореден експеримент, направен от външни лобистки кръгове.

„Свидетели сме на пореден експеримент, който едни поставени отвън управляващи искат да изтрият не само последните 32 години, а цялата българска история“, каза Каракачанов.

ВМРО никога не се правили компромис, а 80% от българите са против отстъплението ни в спора с РСМ.

„ВМРО имаше възходи и падения, но това е нормално за всеки един човек и за всяка една организация. На този конгрес се надявам да направим правилния анализ. На евроизборите ВМРО се представи отлично, като избра двама депутати в Европейския парламент. Тези хора продължават да защитават онази кауза, а именно правата на македонските българи. Ние никога не направихме компромис, дори само това, което се случи, че благодарение на ВМРО не се допусна пробив в отношенията с РСМ. Тук са те, които ние не предадохме и по-важно те не се предадоха, въпреки натиска, на който ежедневно са подложени от властите в РСМ. Въпреки неразбирането на част от българското общество, какво точно се случва. Слава богу, малката част от българското общество. 80% от българите категорично не искат България да прави компромис със своята история“, подчерта Каракачанов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук