Най-мощният махмурлук сред популярните алкохолни напитки предизвиква уискито, пише Medikforum , позовавайки се на експерти.
Отбелязва се, че реакцията на тялото до голяма степен зависи от интензивността на цвета на напитката и човек понася по-лесно безцветен алкохол. Проблемът се крие във факта, че различни примеси, поради които напитката придобива цвят и вкус, влошават общото състояние на пиещия.
Вторият по сила най-тежък махмурлук идва от тъмният ром, следван от бърбън, червено вино и ракия.
В същото време експертите отбелязват, че коктейлите са „друга работа“, тъй като в тях могат да се смесват няколко вида алкохол.
Също така експертите посочват опасността от бира, която хората често пият в големи количества. Те отбелязват, че рискът от махмурлук се увеличава не само в зависимост от вида на алкохола, но и от количеството консумиран алкохол.