Волен Сидеров
на снимката: Волен Сидеров

Следващата коалиция в управлението ще е между ГЕРБ и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Това прогнозира в студиото на bTV лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Според него формацията на телевизионния водещ ще заеме мястото на патриотите.

От „Има такъв народ“ за момента изключват всякаква коалиция с ГЕРБ. От ръководството на партията допуснаха, че са възможни разговори с други в момента извънпарламентарни формации като „Демократична България“ и Изправи се.БГ, които се очаква също да влязат в следващото Народно събрание.

Сидеров със сериозни критики към НФСБ и ВМРО

Волен Сидеров заяви, че „Атака“ ще участва на изборите и обеща изненади.

„Аз не съм бил в управлението, а в Народното събрание. Реалното управление е в изпълнителната власт. 90% от лобистките закони са вкарани от НФСБ и ВМРО“, каза още Сидеров.

Като такива лобистки закони Сидеров посочи промени за Черноморското крайбрежие, изсичането на горите и законът за трюфелите.

„Цялата патриотична общност в България с нетърпение очакваше този закон за трюфелите и ВМРО им го даде“, каза с ирония Сидеров.

Той заяви, че лично е създал коалицията „Обединени патриоти“.

„Предложих Каракачанов и Явор Нотев за президентска двойка през 2016 г. Не мога да ви опиша колко съм убеждавал Валери Симеонов, колко дни и нощи сме говорили. След това имаше почерпка. „Обединени патриоти“ се разпадна за неправилна политика. Министерството на отбраната стана „агенция за недвижими имоти“, а Валери Симеонов започна да затваря печеливши заведения. Трябваше да налагаме политика на ГЕРБ, но беше нарушен балансът. Конструкцията, която създадох, беше четиристранна. Бойко Борисов нямаше с кого да управлява“, заяви още лидерът на „Атака“.

Волен Сидеров обмислял

Сидеров заяви, че отдавна не се е виждал с премиера Борисов.

„Говорил съм с Бойко Борисов. Аз бях против сделката с Ф-16. От доста време вече нямам диалог с премиера. Чудя се дали да не изляза на автостоп и да не го спра, за да му кажа нещата. Нещата стават абсурдни.“

Според Сидеров случващото се с пандемията и предприетите мерки е абсурдно. Полицията не преследва престъпници, а дебне хора, които искат да се веселят, каза още лидерът на „Атака“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!