ЧЕЗ
"Еврохолд" придобива българския бизнес на ЧЕЗ

Депутатите създадоха Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България.

Предложението за създаване на комисията е на БСП. За неин председател бе избран Жельо Бойчев от парламентарната група на социалистите.

В комисията ще участват трима народни представители от всяка група, като общият им брой ще бъде 15. Комисията ще работи за срок от един месец.

Преминаването на собствеността на дружеството в ръцете на неясни собственици при неизяснени обстоятелства и непрозрачно финансиране е недопустимо от гледна точка на националната сигурност, мотивира предложението на левицата Драгомир Стойнев.

„Имаме и доста съмнения около тази сделка. Не може НС да остане безучастен свидетел на случващото се в стратегически сектор какъвто е енергетиката. То е длъжно да упражни всички факти и обстоятелства около фирмата купувач“, заяви още Стойнев.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че няма никакви притеснения по евентуален дебат, който трябва да бъде проведен в Народното събрание.

Той обясни, че ГЕРБ ще подкрепи предложението на БСП, защото тогава ще стане ясно и ще излезе цялата истина, за да може да се спре със спекулациите и да се заиграва със страховете на хората.

Подкрепяме създаването на такава анкетна комисия, защото смятаме, че така ще излезе обективната истина, каза още Цветан Цветанов.

Димитър Лазаров от ГЕРБ предложи освен продажбата на ЧЕЗ времената комисията да се занимава и с приватизацията на дружеството досега.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук