Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще избере председател на Софийския градски съд. Кандидатите са двама съдии в Софийския градски съд – Евгени Димитров Георгиев и Светлин Велков Михайлов.

През периода 2004 – 2009 г. Михайлов вече е бил председател на СГС.

През миналата година шефът на съда Калоян Топалов подаде оставка, а в момента изпълняващ функцията е е съдия Десислава Попколева.

Припомняме, че на 12 февруари Общото събрание на СГС изслуша кандидатите за председател на Софийски градски съд – Евгени Георгиев и Светлин Михайлов.

При проведеното тайно гласуване 44 съдии подкрепиха Евгени Георгиев, 25 дадоха своя глас за Светлин Михайлов, 13 съдии не подкрепиха никого от двамата, а 6 гласуваха и за двамата кандидати.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се състои от 14 членове и включва председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и на Върховния административен съд (ВАС).

На 20 февруари Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи избора на председател на СГС поради това, че кандидатът Светлин Михайлов бе приет в болница по спешност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!