Мъжът, който се самоуби по-рано днес в сградата на ДАНС, е носил пистолет със заличени номера, и два пълнителя с патрони, се казва в официално съобщение по случая, изпратено от прокуратурата.

Самоличността на мъжът е установена. Той се казва Емил Крумов и е от Перник. Според информациите, човекъ бил самотник и водил тежък начин на живот. Според „Труд“, той е човекът, който през 1981 година отвлича самолет на БГА „Балкан”, който е изпълнявал редовен полет от София до Варна. Малко преди кацането му, Крумов е влязъл в пилотската кабина с искане самолетът да поеме към Мюнхен, но е бил обезвреден.

„Във връзка с възложена от СГП проверка, на 27.01.2020 г., в сградата на ДАНС е призовано лице за снемане на обяснения. При извършвана стандартна проверка на личните му вещи, преди влизане в сградата на ДАНС, призованият гражданин е извадил от дрехите си незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие и се е самопрострелял.

На място се извършва оглед от служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, под надзор на прокурор от СРП. Установено е, че лицето е носило в себе си и пистолет със заличени номера и два пълнителя.

Проверява се версията за опит за нападение над служители от Държавна агенция „Национална сигурност““, съобщиха още от държавното обвинение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук