явор божанков

Явор Божанков коментира случката със затъналия украински джип в пясъците на наш плаж. Депутатът от ПП-ДБ повдигна завесата и разкри дългата ръка на руската пропаганда.

Ето какво написа той във фейсбук:

„Как действа руската пропаганда? Ето добър пример:

Тук има един факт – става дума за просташка проява. Без спор.

Върху това обаче авторът на публикацията добавя. Внушава. Измисля.

“ГОЛЯМ джип; ЛУКСОЗНО возило”

ГОЛЕМИЯТ джип е най-малкия Ланд Ровър – модел на 13 години. За около 20 – 30 хиляди лева. Дачков не е олигофрен и много добре знае това. Знае и защо го прави, обаче.

Руските пропагандни опорки отдавна внушават, че издържаме с милиарди украински “туристи”. Докато пари за нас няма. С големи, луксозни, скъпи джипове. Целта е да се разколебае обществената подкрепа за наши братя, православни християни – жертва на военна агресия. Не, че сред тях простаци няма. Не, че и сред нас няма. Не, че ако войната почука на нашата врата няма да видим софийска G класа върху испански плаж. Примерно.

Същите внушават, че Путин води война със Запада, а не с Украйна.

Някак не е красиво да избиеш четвърт милион

православни християни и да ги бомбардираш в домовете им. С децата и семействата им. За това казват – оръжията убиват жени и деца. Нашите оръжия. Сякаш Путин със жени и деца води инвазията. Тотална гнус.

Истината е, че пари сме давали само на български хотелиери. Последните настояват това да продължи. Но не е възможно.

Истината е, че България печели много пари. Не само от оръжията, които произвеждаме и продаваме. Казвам продаваме и подчертавам това. Основният дял от износа на военна продукция се плаща. Не се подарява.

Преди време Възраждане затвориха входа на завод Арсенал. Разбирате ли? Българска партия искаше да затвори български завод на 130 години, който дава хляб на поколения българи. Защото това на руснаците не им изнася.

Същите възрожденци, волгиновци и патриоти громят всичко на предател и продажник.

Не е трудно да го кажат: искаме Русия да спечели войната. Украйна да бъде унищожена. Западът да загуби позиции. Следствие от това да се предоговорят сферите на влияние и България да попадне отново под руско влияние.

Толкова е прозрачно“, написа Божанков.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук