Елисавета Белобрадова
На снимката: Елисавета Белобрадова

Две от децата ми днес преминават към онлайн обучение.

Въпреки уверенията на Министерството на здравеопазването от предходния месец, че ТОЗИ ПЪТ вече училищата ще затварят последни, за пореден път петокласници, шестокласници, осмокласници, деветокласници, десетокласници, единадесетокласници преминават онлайн.

За пореден път те са единствените, подчертавам единствените, които на 100% остават у дома, докато ресторанти, барове работят, молове са отворени и аз лично миналата седмица присъствах поне на 3 срещи, в които съвсем официално, по протокол и институционализирано ни бяха натъпкали 50 човека в стая за 10.

И тъй като сред народните представители имаме поборници за свобода и независимост от игото на пандемията, част от тях винаги са без маски. Тях никой не ги санкционира, но за сметка на това децата ни са отново у дома.

Инак, много хубаво ми се отговори на запитването как пак стигнахме до там. Било решение на местно ниво.

С едно ще запомня пандемията. С неспособността на държавата ни да създаде условия за децата да посещават училище като абсолютен приоритет пред всяка търговска дейност.

Извинявам се на всички засегнати семейства, чувствам го като личен провал. Надявам се да е само 5 дни. Надявам се да са тези последни 5 дни, в които завинаги се разделяме не само с пандемичната обстановка, а и с повсеместната философия, демонстрирана постоянно през последните години, че ако трябва да избираме кого да жертваме, винаги избираме първи децата като онези лица, дето не гласуват.

Коментарът е от Фейсбук профила на депутата от „Демократична България“. Заглавието е на редакцията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук