спецакция, Гольовците

Над 15 души, повечето от клана Гольовците, са задържани за участие в организирана престъпна група.

Те са се занимавали с кражби – от рязане на релси през чупене на паметници в гробищните паркове до разпространение на акцизни стоки без бандерол и наркотици. Това заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев в Орландовци, където се провежда спецоперацията на МВР и прокуратурата.

спецакция, Гольовците
на снимката: Зам.-главният прокурор Иван Гешев

„Става въпрос за досъдебно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура. Делото е за организирана престъпна група, занимаваща се с широкоспектърна престъпна дейност – от дребни битови кражби до сериозни грабежи, разпространение на наркотици и производство на акцизни стоки без бандерол и разпространяването им“, каза Гешев и посочи, че СДВР работи по случая от 6-7 месеца.

Те са задържани за 24 часа. На нито един все още не са повдигнати обвинения, това се очаква да стане утре сутрин. Претърсени са над 20 адреса, като броят им непрекъснато се увеличава, заради постъпваща информация, че на тях може да се намерят още доказателства.

спецакция, Гольовците

Разследва се евентуалното участие и на двама служители на Второ РПУ в престъпната група. По тази причина са задействани служители на Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР.

„В операцията се включи и „Вътрешна сигурност“ към МВР, защото има данни, че двама служители на Второ РПУ, които са взводни командири, са част от тази престъпна група, като тяхната дейност се изразява в осигуряване на чадър при извършване на конкретни престъпления. Имам предвид не толкова документално укриване на случаите, колкото реалната физическа охрана при извършване на престъпленията“, посочи Гешев и обясни, че към тях за момента няма повдигнати обвинения.

Той каза още, че по оперативни данни се знае кой е ръководител на групата, но предстои това да бъде доказано.

спецакция, Гольовците

Зам.-главният прокурор добави, че утре ще може да бъдат обявени и вторични престъпления, различни от извършваните от ОПГ. Събирането на доказателства продължава, поясни Гешев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук