На снимката: депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов

Един от пътниците в автомобила, предизвикал катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е син на депутата Лъчезар Иванов, предаде „Нова телевизия“. Той е избягал от местопроизшествието уплашен. Днес обаче се е предал и вероятно ще бъде задържан за 24 часа. На мястото до шофьора е седяло момиче.

Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е бил третият спътник на 22-годишния Кристиан Николов в джипа „Ауди Q7“ по време на вчерашната катастрофа. Самият депутат съобщи за това чрез „24 часа“, като сподели, че е бил уведомен от полицията.

„За да спра всякакви спекулации поднасям съболезнования на близките и семейството на Милен Цветков и заявявам, че нямам никакви намерения да оказвам натиск – ще съдействам, доколкото ми е възможно, цялата истина за инцидента да бъде изяснена. Длъжен съм да съобщя пред обществото, което ще побърза да ме осъди, че не поддържам отношения със сина ми от 12 години. По време на развода направих три опита да получа родителските права над него, но съдът ги присъди на майка му. Последният ни разговор беше преди 3 години, когато ме информира, че не живее в България. Винаги съм помагал на сина си, когото ме е търсил. Този път като родител, ако ме потърси, ще го посъветвам да съдейства и да понесе своята вина, ако има такава. Още веднъж поднасям съболезнования и моля медиите за разбиране към мен и новото ми семейство“ – зави Лъчезар Иванов.

Днес беше задържана и майката дрогирания шофьор Кристиан Николов – Десислава Пешева, която се е явила в СДВР, за да бъде разпитана. Възможно е да й бъде повдигнато обвинение за това, че е предоставила автомобила, който се води на нейна фирма, на сина си. Прокуратурата ще иска постоянен арест за обвиямия. Той е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук