Задържаният шофьор е причинил катастрофата с автомобил, принадлежащ на фирма на майка му

Майката на 22-годишния Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е задържана за 24 часа. Десислава Пешева се е явила днес в СДВР, предаде БНТ. Възможно е да й бъде повдигнато обвинение за това, че е предоставила автомобила си на дрогирания Кристиан.

Майката на Кристиан Николов – Десислава Пешева-Николова – е изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“ от над 10 години. Освен това тя е съдружник на алкохолния бос Миню Стайков във фирмите в „Сис индъстрис“, „Топаз продъкшън“ и „Винпром Карнобат“.

Десислава Пешева-Николова обаче има и собствени фирми, като луксозният автомобил „Ауди Q7“, с който е причинена катастрофата, се води на една от тях – „Десислава Пешева-Комерс“ ЕТ.

Същата фирма, която се занимава с лозаро-винарство, е получила 500 000 лева по Програмата за развитие на селските райони, казват от „24 часа“. Това не е единственият проект, финансиран от Европа чрез Държавен фонд „Земеделие“, който фирмата е спечелила,  като един от тях е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя, финансиран с 250 хил. лв.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!