Митьо Очите
на снимката: Митьо Очите

Издирваният от българските власти Димитър Желязков-Очите е бил задържан тази нощ в Истанбул. Операцията е била на турската полиция след сигнал от българските власти, че вероятно Желязков се намира в града. Димитър Желязков-Очите е отведен в ареста на Истанбул, съобщава БНР.

„Димитър Желязвако е задържан снощи, около 3 часа в хотелската си стая в Истанбул. Той сега остава в турския арест или затвор до приключване на екстрадиционната процедура“, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

Българските власти ще изпратят необходимите документи за да бъде екстрадиран у нас. Преди това обаче, трябва да минат съответните процедури в Република Турция.

„Очите е бил задържан от турските власти снощи в турския мегаполис. Той е задържан в изпълнение на Червената бюлетина на „Интерпол“ – обявяването му от прокуратурата за общодържавно издирване. Турските власти са уведомили Министерството на вътрешните работи на България и оттук насетне следва процедура по екстрадиция на лицето“, съобщи още Арнаудова.

Димитър Желязков-Очите напусна страната преди полицейска операция в Бургас и Несъбър за разбиване на престъпна група, занимаваща се с рекет, лихварство и изнудване.

Припомнеме, че в четвъртък на територията на на Бургас се проведе акция на Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група, занимаваща се с с изнудвания, палежи, нанасяне на телесни повреди и други престъпления.

Групата е действала главно по Южното Черноморие, а в нея е участвал и общински съветник от Несебър, съобщиха от Прокуратурата вчера.

На базата на събраните доказателства е установен и ръководителят на групата – Димитър Желязков (Митьо Очите). той беше обявен за национално издирване,а стана ясно, че ще бъде търсен и с Интерпол.

През 2008 година той бе осъден на 4 години и половина и лежа в затвора като лидер на група за радзпространение на наркотици. Преди две години бе тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!