ГЕРБ
Източник: Фейсбук

Вече има двама арестувани по подозрение, че са проявили агресия спрямо протестиращи и журналисти на конференцията на ГЕРБ, която се проведе в сряда в „София Тех парк”. От МВР съобщават, че срещу тях е заведено дело за хулиганство, което се води от Софийската районна прокуратура.

В сряда на Националната конференция на ГЕРБ млад мъж, облечен в черно и носещ черна маска, нападна журналиста на „Свободна Европа” Полина Паунова, докато тя изпълняваше служебните си задължения. Няколко пъти телефонът и беше взиман и изхвърлян. Кадри от събитието показват същото момче в компанията на още няколко мускулести момчета да бият протестиращия Нестор Арсенов, който се развика по време на речта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Същата група беше заснета да бие и други хора.

От ГЕРБ отрекоха момчетата да са участници в тяхното събитие, като ден по-късно подадоха сигнал до полицията, че техен колега също е пострадал на събитието.

От ГЕРБ посочиха, че не знаят защо техният пиар Никола Николов е извел и предал Арсенов на въпросната група момчета, а Николов в своя защита посочи, че е решил, че момчетата са охранители.

Самоличността на двамата задържани засега не е разкрита. Според сайта „Биволъ“ става дума за 20-годишния Денислав Атанасов Станоев от Елин Пелин и 22-годишния Симеон Стоянов Стойчев, който работи в охранителната фирма “Джи Пи Секюрити”, свръзвана с Валентин Златев и Христофор Амантанидис – Таки.

Освен двамата задържани е установена самоличността и на възрастния мъж, който е заснет, докато обижда журналисти, като той също е разпитан.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!