Северен поток Германският канцлер Ангела Меркел пoсреща Джо Байдън (тогава вицепрезидент) в Берлин, Германия, 01 февруари 2013г.
Германският канцлер Ангела Меркел пoсреща Джо Байдън (тогава вицепрезидент) в Берлин, Германия, 01 февруари 2013г.

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри законопроекта за финансиране на Държавния департамент през 2022 г., съобщи журналистът от Bloomberg Джак Фицпатрик в Twitter. Документът предлага също така да се лиши американският президент Джо Байдън от правото да се откаже от санкциите срещу газопровода „Северен поток 2“. Авторът на това изменение е представителката на Демократическата партия от щата Охайо Мърси Каптур.

„Очакваме администрацията на президента да чуе нашия сигнал и да превърне в приоритет европейската енергийна сигурност“, каза тя.

За законопроекта гласуваха 217 конгресмени, а 212 бяха против. Сега законопроектът трябва да бъде приет от Сената, след което ще бъде предаден на президента за подпис. Проектът за финансиране на Държавния департамент предполага, освен това, увеличаване на финансовата помощ за Киев до 481,5 милиона долара. Това съобщиха в украинското посолство във Вашингтон.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!