Станислав Анастасов Кадър: БНТ
Станислав Анастасов Кадър: БНТ

Делян Пеевски отправи призив, който бе чут от областните председатели на партията, а именно ДПС да е цяло и единно. Г-н Пеевски каза, това, което поискаха от него областните председатели. Той направи всичко необходимо, за да бъде силно Движението. Това заяви заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов пред БНТ.

Според него в отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски не става дума за ос, а за един тандем, който прави ДПС силна, но двама-трима интриганти се опитвали да пренасят фокуса върху себе си и да се правят на важни.

„На деребеите просто няма да им мине номерът. Структурите ясно казаха кои хора не искат в редиците на партията. Става дума за Джиджи (Джейхан Ибрямов“ и Бат Рамадан (Рамадан Аталай). Структурите смятат, че така не може да продължава, защото в техните региони резултатите ни падат. Те се опитват да препишат техните грехове върху ръководните органи на партията. Колективните органи са взели решението да бъде снето доверието от тези хора, а те ги притискат“, обясни зам.-председателят на ДПС.

„Ние не сме искали среща с Доган по една проста причина – колегите поискаха среща, за да си представят личните проблеми. Тези двамата (б.р. Аталай и Ибрямов) действат по този начин, но той не е коректен към колективните органи на ДПС. Когато не те искат, но ти се налагашq това е деребейство“, посочи Анастасов.

Той добави, че Джевдет Чакъров е звънял на областни председатели, за да отказват участие в срещата днес.

„Това не му прави чест. Никой-никога не си е позволявал такова нещо. Не може една партия да се управлява със заплахи. Затова областните председатели ще си подадат сигнали на компетентните органи“, каза Станислав Анастасов.

„Новото начало е факт и връщане назад няма. ДПС е една нова партия. Депесарите се изправиха срещу деребеите. ДПС има исторически връх в представянето си на изборите. Колегите от структурите са много разочаровани от тях. Всичко е заради алчност“, смята той.

„Очаквам да чуя от Ахмед Доган послание за единство на партията. Само това ще запази ДПС силна“, заяви Анастасов и попита: „Кой има полза от слабо ДПС?“

На въпрос защо чак сега ескалира недоволството на структурите срещу Аталай и Ибрямов, Анастасов заяви: „За да ни е силна и подредена къщичката“. Той призова двама отстранени членове на ДПС да не бойкотират процесите в партията, защото е грозно.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук