Северин Красимиров
на снимката: Северин Красимиров

Убийството на българската журналистка Виктория Маринова разтърси не само България, но и целия свят. В понеделник Окръжният русенски съд постанови присъда 30 години затвор на убиеца на журналистката Северин Красимиров. Ето как беше отразен случаят в западния печат:

DPA

Български съд даде 30-годишна присъда на мъжа, който се призна за виновен в изнасилване и убийство на телевизионната журналистка Виктория Маринова.

Северин Красимиров, 21-годишен, се появи с белезници и под полицейски контрол в Окръжния съд в Русе на 22 април. Той се призна за виновен по обвиненията за изнасилване и убийство.

Тялото на 30-годишната журналистка беше намерено на крайбрежната алея в Русе през октомври.

Тя тичала за здраве, когато Северин я нападнал. Разследващите твърдят, че той я изнасилил, ударил я по главата и я убил.

Прокурорите заявиха, че мотивът за престъпленията е криминален и няма нищо общо с професията на жертвата.

Красимиров беше арестуван в Германия, където избягал след убийството. По-късно беше екстрадиран в Германия. Следователите заключват, че той е действал сам.

При признаване на вината си, обвиняемият избегна най-тежкото наказание – доживотен затвор.

DW

Съдът каза, че Маринова е била убита с брутална жестокост след като била ограбена и изнасилена.

Убийството й дойде само дни, след като журналистката започнала да работи по мащабна корупционна схема.

Прокурорите обаче смятат, че мотивите за убийството за „сексуални” и нямат нищо общо с професията на жертвата. Те добавят, че Северин бил интоксикиран по време на бруталното престъпление.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!