Хакнат Йерусалим пост

Израелският вестник „Jerusalem Post” съобщи, че уебсайтът му е бил хакнат, което, според него, е очевидна заплаха за страната.

Вместо да показва основна страница с новини, уебсайтът показа илюстрация, напомняща за висшия ирански генерал Касем Солеймани, който беше убит при удар с дронове на САЩ в Ирак на този ден през 2020 г.

Илюстрацията показва предмет с форма на куршум, изстрелян от червен пръстен върху, поставен на пръст – очевидно препратка към отличителния пръстен, който Солеймани е носил.

Англоезичният всекидневник „Jerusalem Post” съобщи в Туитър, че работи за разрешаването на проблема.

„Ние сме наясно, че хакването на нашия уебсайт е пряка заплаха (за) Израел“, се казва в съобщението.

Изглежда, че мобилното приложение на изданието не е засегнато, а други големи израелски новинарски уебсайтове работеха нормално. Към този час сайтът работи.

Според изданието, самото то е станало обект на проирански хакери в деня на убийството на Солеймани. Не е ясно дали хакерите са били от Иран или поддръжници извън страната, нито дали  са били спонсорирани от държавата.

На уебсайтът на „The Jerusalem Post“ и на профила на Maariv (друга основна медия в Израел) в Twitter стоеше снимка на взривен модел ядрено съоръжение Dimona и текст:

„Ние сме близо до вас, когато и където не мислите за това“.

Снимката показва още балистична ракета, падаща от ръката на командира на силите Кудс на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) Касем Солеймани.

Припомняме, че в неделя се навършиха две години от убийството на Солеймани в Багдад през 2020 г.

След това туитът със снимката в акаунта на Maariv в Twitter бе премахнат, включително илюстрация на Солеймани и командира на Силите за народна мобилизация (PMF) Абу Махди ал-Мухандис (който беше убит заедно с Солеймани).

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук