Никола Марков
Никола Марков Кадър: БНТ

Недоволни от начина, по който били отразявани по трите големи телевизии, от партия „Величие“ и по-точно – нейният председател Николай Марков, се заканиха да приложат крайни мерки.

В профила на партията във „Фейсбук“ е публикуван коментар на Марков, озаглавен: „Последно предупреждение!“ В него се поставя условие, ако трите телевизии „Националната телевизия, БТВ и Нова Телевизия“ не спрат с „поръчковата“ си дейност, ще бъдат взети „релевантни“ мерки.

Ако Националната телевизия, БТВ и Нова Телевизия не спрат веднага целенасочената си поръчкова дейност срещу ПП „Величие“, ще бъда принуден да взема релевантни мерки. Изборите свършиха и освен, че тези медии-бухалки лъгаха през цялото време с фалшива поръчкова социология, днес вече се превръщат в копия на мафиотската политическа власт. Това не е журналистика!!! Журналистът не може да заема политическа позиция и да я защитава в ефир, както и да обсъжда непроверени от самата медия данни. Но те го правят в пълни мащаби и стават палачи на неосъдени човешки същества.

Медии палачи!!!

Ако не спре негативната кампания срещу 100 000 гласоподаватели, ние депутатите от ПП „Величие“ ще направим бойкот на участия в тези три медии до края на 50 парламент, ще уведомим всички международни организации с приложени доказателства за пълна липса на журналистически морал и ще развием мощна кампания, която да освети начина по който се ползват медиите в България. Няма да допуснем псевдожурналисти, станали нарицателни имена в страната, да се гаврят с човешкото ни достойнство. Каквото казваме, това и правим – затова нека помислят!

Добре да помислят.

Започнем ли войната, ще бъде докрай! Единият е излишен.

Полк. Николай Марков

От друг пост в профила на партията става ясно, че гневът им е провокиран допълнително от репортаж на bTV, който не бил обективен. От там настояват да публикуват пълния материал, заснет за предаването „120 минути“, от който ставало ясно, че се уронва престижът на работещите в България хора.

Отправя се и лична нападка срещу Мария Цънцарова, която с коментарите си направила същото.

ПП „Величие“ отказва да дава интервюта на bTV, докато медията не започне да изпълнява своята функция да представя обективна информация.

За бъдещо сътрудничество е необходимо медията да изпълни някои условия, като например да публикува или да ни предостави целия видеоматериал, заснет за предаването „120 минути“, за да се покаже, че излъченият репортаж и след това изказванията на журналистката Мария Цънцарова, уронват престижа на трудещите се хора в България, се посочва в публикацията и се отправя призив да бъде изгледан репортажа, който е качен в канал, озаглавен „Свободен глас“.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук