В Бургаския районен съд започна делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев, който е обвинен за укривателство на Димитър Желязков- Митьо Очите, докато Желязков е бил обвиняем и със забрана да напуска страната.

„Не може цял живот да живееш почтено и накрая да те обвинят. Невинен съм“ – каза преизибраният общински съветник и бизнесмен от Бургас Бенчо Бенчев на влизане в Бургаския районен съд,

Бенчев беше арестуван в Истанбул по искане на българските съдебни власти за това, че на 2 август миналата година е транспортирал Димитър Желязков с лек автомобил от Солун до Истанбул и му е предоставил стая в хотел, резервирана на името на Бенчев. Срещу Бенчев са повдигнати и още две обвинения – за притежание на боеприпаси без разрешение и за това, че не е съхранявал на безопасно място ловната си пушка, три пистолета и законните боеприпаси за тях.

Според прокурора по делото Зорница Щърбева са събрани достатъчно доказателства за виновността на Бенчо Бенчев и по трите престъпления. Адвокатите обаче нарекоха делото тежко компрометирано и поискаха то да бъде върнато за доразглеждане.

Бенчо Бенчев е на 66 години, известен с прозвището „зърнен бос“, тъй като обработва 32 000 декара земя, предимно край родното си село Крумово градище, Карнобатско. Занимава се и със строителство. През 2003 година влезе в Общинския съвет на Бургас от Сдружението на бизнеса, а към момента на задължането си отново е общински съветник, но вече от групата на БСП.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!