Арнаудова
На снимката: Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

Всички материали, които ВКП събра по случая с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, са изпратени днес на Окръжна прокуратурата Благоевград, където започна досъдебно производство за представяне на данни с невярно съдържание и получаване на средства от европейски фондове, каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В сряда беше съобщено, че Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка след публикации в медиите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност – Александър Манолев – заместник министър на икономиката. Още същия ден Манолев подаде оставка. По-рано днес стана ясно, че ВКП сезира КПКОНПИ за извършаване на проверка и преценка за конфликт на интереси за него.

Говорителят на главния прокурор каза, че обстоятелствата, които първоначално са им послужили да сезират Комисията за конфликт на интереси, ще бъдат и част от разследването, за да могат да установят по категоричен начин евентуална съпричастност.

„Има подозрение от страна на прокуратурата, че Ана Димитрова е едно поставено лице. Но, за да бъдем сигурни, да твърдим, да ангажираме наказателна отговорност прокуратурата трябва да извърши разследване, да събере доказателства по надлежния ред“, обясни Румяна Арнаудова.

В рамките на разследването Окръжната прокуратура в Благоевград ще проведе разследване и за данъчни престъпления.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!