арест протест
Момент от протеста, който се проведе на 02.09.2020 г.

Започва масово внасяне на жалби срещу действията на МВР по време на протеста на 2 септември. Първи сигнали до институциите ще подадат от гражданско движение БОЕЦ.

В 13 часа днес те организират акция пред Съдебната палата за всички, които искат да подадат сигнали срещу лица и институции, виновни за сблъсъците по време на протеста на 2 септември, обявен като „Велико народно въстание“.

„Призоваваме всеки гражданин, чиито права бяха потъпкани от мафията да дойде и да внесе своя сигнал и заедно да потърсим отговорност на мафията за това, че превърна държавата ни в кочина!“, обявяват от движението.

Всеки гражданин, който желае може да дойде и внесе такава жалба до прокуратурата, а на място трябва само попълни своите лични данни в готова бланка.

Десетки протестиращи, както  и български и чужди  журналисти  пострадаха при сблъсъците в района на бившия Партиен дом в сряда. Над 120 бяха задържани, сред които половината бяха криминално проявени. Сред арестуваните имаше и представители на медиите, което предизвика остра реакция на Асоциацията на европейските журналисти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук