Парламент, гласуване

Политическите консултации за промените в Конституцията между ГЕРБ и останалите партии в Народното събрание започват във вторник.

Целта на това обсъждане е да бъдат подсигурени 120 гласа „за” в НС, които да внесат проекта на управляващите и така да бъде даден ход на процедурата.

Първият от серията разговори ще бъде с коалиционния партньор „Обединени патриоти“ (ВМРО и НФСБ), а след това консултации ще се проведат и с независимите депутати.

В разговорите от страна на ГЕРБ ще участва председателят на НС Цвета Караянчева, ръководителят на групата д-р Даниела Дариткова и депутатът Менда Стоянова.

Очаква се от следващата седмица да стартира и процедурата по самото събиране на подписите.

Тъй като мнозинството в Парламента разполага с общо 116 депутати, управляващите ще трябва да потърсят подкрепата на друга политическа партия или тази на независимите народни представители.

Опозицията от БСП вече публично обяви, че няма да участва в тези разговори, придържайки се към тезата, че настоящият парламент е изчерпан, а рестартът на политическата ситуация трябва да минава задължително през оставка на правителството.

От ДПС все още нямат официална позиция по темата, заявявайки, че ще обявяват такава в началото на септември.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук