Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани във връзка с отвличането на Адриан Златков.

Решението не е окончателно и обвиняемите може да го обжалват.

Прокуратурата задържа Ивайло Борисов-Ториното, който бе подсъдим заедно със Златомир Иванов-Баретата, както и Здравка Стефанова, Мартин Марков и Георги Джамбазов.

Според държавното обвинение Ивайло Борисов и шофьорът му Мартин Марков са осигурили двата автомобила, с които е бил похитен Златков, а Джамбазов и Маркова са предоставили сръбски СИМ-карти, с които са се водили преговорите с похитителите.

Пред съда Ивайло Борисов отрече обвиненията и каквато и да е съпричастност с отвличането на сина на търговеца на автомобили Тони Златков през лятото на миналата година.

Адриан Златков беше похитен край село Герман на 30 август и освободен невредим на 10 септември 2017 г, след като баща му плати значителна сума.

Значителна част от доказателствения материал срещу четиримата е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Република Сърбия, както на сръбската прокуратура, се казва в съобщение на държавното обвинение.

Мариана Тодорова – адвокат на Борисов – коментира, че според прокуратурата клиентът й и Мартин Марков са осигурили „Опел“ и „Шкода“, които похитителите използвали при отвличането, а другите двама обвиняеми отговаряли за СИМ-картите, с които са водени преговорите за откупа.

По делото за отвличането на Адриян Златков е бил разпитван и самият Златомир Иванов, но срещу него не са повдигнати обвинения.

Бащата на похитения Тони Златков е собственик на известна столична автокъща. Той лично водеше преговорите по откупа на сина си, но неразкри пред медиите колко е платил за освобождаването му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук