За разлика от много други шофьори, Вивиан Кешделей от Унгария, не тренира от ранна детска възраст, никога не е участвала в състезания, нито пък има опит с коли като цяло. Тя започна да се състезава в категорията Touring Car.

 

@adidas_hu 💚👗

A post shared by VIVIEN Keszthelyi | Official (@vivien_keszthelyi) on

Първата й международна надпревара в Хунгароринг заема първо място в женското класиране, второ място сред юноши и трето място сред възрастните. В първото си състезание на OXXO Motorsport тя беше най-бързата жена състезателка в Ko-Mi Cup и завърши на 4-то място в категория Junior. Това беше петият път, в който 17 годишната девойка сядаше в състезателна кола.

През 2014г. Вивиан се състезава в серията Swift Cup Europe със специален лиценз. В категорията Junior тя завърши на 3-то място. През 2015г. се състезава в поредицата Swift Cup Europe, завършвайки на второ място в категорията Junior и 1-ва сред дамите.

През 2016г. Вивиан се състезава в унгарското първенство на FIA Central European Trophy. През юни в Pannónia Ring тя спечели всичките три състезания в собствената си категория, с второ и трето място в класирането. През този уикенд тя постигна 50-тата си победа в 50-тата си надпревара.

През септември в пистата Brno Masaryk тя спечели два пъти в своята категория и бе определена за изпълняване на най-бързите обиколки в двете състезания.

Вивиан

На състезанието за издръжливост тя спечели в категорията си и завърши на второ място. На този състезателен уикенд тя спечели шампионската титла в категорията „-2000” с три състезания, останали от сезона.

 

Hello💯😈 #audihu #porschehungaria #rs5 #audisport

A post shared by VIVIEN Keszthelyi | Official (@vivien_keszthelyi) on

На последния състезателен уикенд за сезона тя спечели трите спринт състезания, плюс състезанието за издръжливост в своята категория в Хунгароринг. С това беляза 60-тото си качва  на подиума от 60 състезания.

 

Pt2🌹 @adidas_hu #adidas #summertime

A post shared by VIVIEN Keszthelyi | Official (@vivien_keszthelyi) on

През 2017г. тя започва състезанията в Audi Sport TT Cup. През първите два кръга тя нямаше късмет, тъй като се бореше с технически проблеми и катастрофи в силната международна сфера.

Вивиан

Голяма сума от първата си заплата получена от автомобилни състезания, Вивиан дари за  благотворителни цели.

Вивиан

Изборът й беше международно признат унгарски фонд, като по този начин тя се превърна в личен спонсор на унгарския национален комитет към УНИЦЕФ и спортен посланик на Фондация „Усмивка”. Тя също обича животните, затова е приела бял тигър и панда в WWF, за да обърне внимание на застрашените животински видове.

Вивиан

Освен състезанията по колите, Вивиан свири на пиано и обича конната езда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук