Народното събрание проведе първия за тази година блиц контрол, в който на въпроси на депутати отговаря премиерът Кирил Петков и министри. Според парламентарния правилник блиц контролът ще бъде всеки първи петък на месеца.

Предстои Петков да отговори на отправен към него един въпрос. Групата на ГЕРБ-СДС ще го пита за политиката, която ще води кабинетът по отношение на инвестициите. Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и правосъдният министър Надежда Йорданова ще отговарят на въпроси на социалистите за открити наказателни процедури от ЕС срещу България.

След блиц контрола ще се проведе и редовният парламентарен контрол. В него ще участват още министрите на здравеопазването енергетиката, на земеделието, и на транспорта и съобщенията.

В петък ще заседават и четири комисии – бюджетната, Комисията по правата на човека, Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество и Комисията по образованието и науката.

Бюджетната комисия в парламента ще обсъди законопроект за удължаване на бюджета за 2021 г. до края на март тази година. Краят на март в момента съвпада и със срока на извънредната епидемична ситуация.

Тъй като страната ни влезе в новата година без утвърдена план-сметка, правителството предлага действието на миналогодишния бюджет да се удължи до края на март.

Членове на Комисията по образованието и науката ще отправят актуални въпроси към министър Николай Денков. Точка втора от комисията е първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук