Това не е обичайната история за емигриращите българи, търсещи щастието в чужбина.Това е животът на един чужденец, който го намери тук.

Питър Джеймс е 55-годишен ирландец, който идва у нас за първи път преди 15 години, а от 5 живее и прави бизнес у нас. Той казва, че още от първия път, когато кракът му стъпва в България, знае, че един ден ще живее тук.

„Бях сигурен, че един ден ще се върна да живея тук. Още когато дойдох за първи път, реших че ще се върна, просто не знаех кога. В крайна сметка взех решението да емигрирам. Качих се на вана си, взех кучето си и всичко, което можех да нося и което беше ценно за мен, а останалото оставих зад гърба си. Започнах отначало. Имах тази невероятна възможност”, казва Питър.

Днес той управлява успешен малък бизнес за изработване на висококачествени костюми по поръчка. Да се прави бизнес в България не е по-трудно, отколкото в Ирландия, например, категоричен е Питър. Онова, което най-много му помага са позитивните и винаги готови да помогнат хора. Именно те са и едно от нещата, накарали го да избере страната ни.

Всеки трябва да открие нещото, което го прави щастлив, категоричен е той. За него това е мъжката мода, но тя не е била страст винаги.

„В миналото работех за оцеляване, работех с цел да развия бизнес, който през годините е бил насочен към машини, недвижими имоти и много други. Но тук имам възможност да изразявам себе си, да бъда креативен. Изпитвам удоволствие от това да бъда част от процеса”.

А хората, които напускат България, Питър призова да помислят отново и да говорят с някого, който го е правил и се е върнал.

Очаквайте по-късно интервю с Питър Джеймс.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!