Аварийно кацане

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков бяха извикани на спешна среща с премиера Бойко Борисов, за да обяснят как цял самолет пътници са влезли у нас без да минат гранична проверка.

Премиерът Борисов е разпоредил на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той е разпоредил също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията й.

Припомняме, че в сряда пътници от полет Париж-София са влезли в страната без да преминат задължителната проверка на летището. Малко след 15 часа всички служители на гишетата за проверка на българската аерогара мистериозно напускат местата си. Десет минути по-късно в салона влизат кацналите от Париж и част от тях преминават необезпокоявани и непроверени през летището.

Още десет минути по-късно всички служители се връщат по работните си места и правят задължителната проверка онези, които не са успели да преминат „незабелязано“, В 15:35 часа, или още пет минути по-късно, полетът вече се води „обработен“.

От ДАНС обаче не знаят за случая и не са получили информация да има нарушена процедура, съобщи „Дневник“. Летище София и МВР дори не са отговарили на журналистическите запитвания по случая. След получените сигнали вече е образувана проверка за дисциплинарни нарушения от страна на „Гранична полиция“.

Тази абсурдна случка, описана в докладна записка на Гранична полиция, идва малко повече от месец, след като премиерът Бойко Борисов за пореден път обвини част от страните в ЕС за „несправедливо“ отношение към България и за „измисляне“ на мотиви за отказ от членство в Шенген.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук