мерки за сигурност, Нова година, концерт, София

Близо 350 полицаи ще следят за реда по време на новогодишния концерт в София. На осемте контролно -пропускателни пункта ще се изземват всякаква пиротехника, която гражданите носят със себе си.

В новогодишната нощ единствено фирмата, наета за празничната заря може да борави с взривни вещества. Това разясни Владимир Муеров от „Национална полиция“, който посети заедно със заместник-кмета на София сцената за концерта.

„Гражданите не трябва да се притесняват, че ще има изкарана тежка техника и екипи за борба с антитерора. Планирано в района около булевардите „Мария Луиза“, „Витошка“, Централна гара и улиците в района на концерта „Сцена под звездите“ 12 екипа да са позиционирани.

От МВР напомнят, че се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства от 20.00 часа на 29.12.2018 г. до 18.00 часа на 01.01.2019 г.на площад „Княз Александър І”.

8 контролни пункта ще бъдат изградени за новогодишния концерт „Сцена под звездите“ тази вечер в София.

На площада ще бъде изкаран целият наличен състав на полицията. Препоръката е гражданите да не носят стъклени бутилки и огнестрелно оръжие, както и да не отиват на площада в нетрезво състояние. Глобата за нарушителите от 500 до 2500 лева.

Проверките ще са на произволен принцип.Ще се проверяват с обемисти багажи, ще има и тест с дрегер за хората във видимо пияно състояние.

Екип на Антитерор също ще следи. Ще има разположена полицейска спецтехника по булевардите „Мария Луиза“и „Витошка“, около заведенията и бежанските центрове.

Димитър Кошов от „Криминална полиция“ отчете, че няма тежки престъпления около Коледа.

От КАТ очакват на 1 януари засилен трафик по пътищата. Сформирани са екипи, които ще забавят трафика преди тунела на Витиня, за да не се образуват километрични тапи. Както и по Коледа ще се спира тежкотоварния трафик.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук