Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров, който е и настоящ общински съветник, откри поредния високотехнологичен завод в Пловдив.

Димитров ще се яви на балотаж в неделя срещу кандидата на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов.

На първия тур Здравко Димитров получи подкрепата на 39 777 души общо 36,14% от подкрепата. Опонентът му Славчо Атанасов, който получи подкрепата на 17 775 гласа или 16,15%.

Това е поредната високотехнологична инвестиция. Пловдив е град, който има изключително индустриално развитие през последните 5-6 години, който освен всичко друго е успешна европейска културна столица.

Социологическо проучване на „Тренд” преди изборите показва, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров събира два пъти по-голяма подкрепа от опонента си Славчо Атанасов (НФСБ-ВМРО) за балотажа в неделя.

Заводът, който днес бе открит в Пловдив от Здравко Димитров е на чешката компания BTL, която е световен лидер в производството на медицинска техника за рехабилитация, кардиология и разкрасяване.

BTL има 13-годишно присъствие в България и в Пловдив. В момента във фирмата работят над 320 души, предимно хора от Пловдив.

Производството, логистиката и търговията на чешкото дружество са в Пловдив.

Компанията се е развила последователно и методично в България и през миналата година влезе във фокуса като най-бързо растящата компания в машиностроенето с 50% ръст на оборотите.

Компанията е купила повече от 40 декара, където ще бъде изграден нов завод. Инвестицията е за над 20 милиона лева. В новия завод ще се открият повече от 400 работни места.

Това е поредната голяма международна компания, която избира Пловдив за свои инвестиции.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!