Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че лично е поискал да бъде извършена проверка по случая с починалите пациенти в Пловдив.

По думите му лекарите и сестрите в УМБАЛ „Свети Георги” са били достатъчно и са работили  с други пациенти.

„Случващото се в Пловдив е върхът на айсберга, случват се такива неща, защото здравната система не е реформирана, но сега не е време за реформа. Реформите започнаха преди 20 години и не завършиха“, коментира още Ангелов.

Ако ме питате справя ли се здравната система, да, здравната система се справя, но хората все още не искат да спазват мерките, заяви министърът.

„Ако продължим с неспазването на мерките и толерирането на мнение, че това е една лъжа, че няма коронавирус, че мерките са измислени, за да пречат на хората, ако продължаваме да обясняваме как медиците са бяла мафия, ние ще загубим тези хора, а те са по местата си денонощно“, обърна се Ангелов към медиите

 

В същото време стана ясно, че прокуратурата се е самосезирала по случая с починалите пациенти в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Видео показа как двама мъже чакат за настаняване пред сградата, единият – на кислородно дишане, а другият – легнал на стълбите. В последствие и двамата починаха. От ръководството на лечебното заведение заявиха, че прокуратурата ще установи кой и защо има вина за случая.

Образувана е преписка, като проверката по нея е възложена на отдел „Икономическа полиция“ при МВР – Пловдив. Срокът за приключване на проверката е 15 дни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!