Ким Чен Ун и неговото семейство отново са обект на конспирации. След като преди няколко месеца бе съобщено, че Ким Чен Ун е умрял, което в крайна сметка бе опровергано.

Но сега се твърди, че съпругата му Ри Сол Джу е изчезнала. 31-годишната жена за последно е видяна със съпруга си Ким Чен Ун на 25 януари по време на празненствата по случай Лунарната Нова година в театъра в Пхенян. Семейството стоеше до 74-годишната леля на лидера – Ким Кхьон-хи, която не се бе появявала на публично място в продължение на 6 години, след като помогна на Ким Чен Ун да се справи с новата власт в ръцете си.

През 2013 година нейният съпруг Джан Сон Тхек бе екзекутиран заради държавна измяна.

Ри Сол Джу, която носи титлата на „уважавана първа дама“ не се появи на военния парад на Северна Корея на 10 октомври. Тя е присъствала на събитието през изминалите години.

Източник на Daily NK, уебсайт, базиран в Сеул, управляван от дезертьори, твърди, че нейното отсъствие е осезаемо и дискусията за това, защо я няма продължава от месеци. Има три основни „слуха“, които циркулират.

Първият е, че Ри страда от някакъв здравословен проблем, въпреки че това не е водещата теория. Някои вярват, че тя се грижи за лелята на Ким, Ким Кхьон-хи, видяна на събитието на Лунната Нова година през януари. Твърди се, че по-малката сестра на Ким Чен Ир далеч не е в добро здраве.

„Този ​​слух е най-дискутиран в обществото, като се има предвид, че той се разпространява от хора с „бърз достъп до информация“, пишат от Daily NK. Смята се, че Ким изпитва много „обич“ към леля си, след като е екзекутирал съпруга й и се грижи тя да е „специално обгрижвана“, тъй като за него тя е „старейшината на семейството“.

Има и спекулации, че Ри се фокусира върху образованието на дъщерята на двойката, за която се твърди, че е родена през 2013 г.

Тя би трябвало да е достатъчно голяма, за да е в начално училище. Но уебсайтът се противопоставя на тази версия, тъй като това би било вярно само ако Джу Ае е започнала училище като обикновено дете, което едва ли се е случило. Името на детето на Ким Чен Ун стана ясно след посещение на пенсионираният американски баскетболист Денис Родман в Северна Корея, който каза пред журналисти, че е държал бебето и неговото име е Джу Ае, пише dnes.bg.

Друга теория, която се разпространява в Южна Корея, е, че изчезването на Ри се дължи на пандемията от коронавирус. Според някои, тя се страхува да присъства на масови събития, за да не излага децата си на риск.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!