Мексико, взрив

Броят на жертвите при експлозията на нефтопровод с гориво в щата Идалго в Мексико достигна 73 души, съобщиха местните власти, цитирани от АФП. Още 76 са пострадалите, които са настанени в болница с тежки изгаряния.

Експлозията и пожарът възникнаха на мястото на незаконно включване в тръбопровода в момент, когато там са се намирали десетки хора, които източват гориво. Пожарът, избухнал след взрива на тръбопровода с гориво, е овладян, съобщиха местните власти, цитирани от АФП.

Във връзка с трагедията Националната комисия за извънредни ситуации започна работа в щата. САЩ изразиха готовност за оказване на помощ на мексиканското правителство за преодоляване на последствията от трагедията.

Междувременно нов теч от нефтопровод в щата Табаско притесни властите. Той е причинен от вандализъм и бе открит часове след като взрива на подобна тръба изби 73 души в щата Идалго в Централно Мексико.

Местната петролна компания затвори всички клапани и за около два часа успя да постави нещата под контрол. На мястото е дошла военна охрана и бе съобщено, че опасността от нова експлозия е ликвидирана.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!