Цалапица протест
Жителите на Цалапица организираха поредица от протести с настояване да бъдат заловени и наказани виновниците за убийството на Митко

Жители на Цалапица отново излизат на протест и настояват да се ускори разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов, съобщи БНР. В 19:00 часа те се готвят да блокират кръговото кръстовище на пътя Пловдив-Пазарджик.

Повече от месец сочения за извършител на престъплението Рангел Бизюрев не може да бъде открит и това е недопустимо, заяви вчера майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова, която присъства и на протестния митинг пред сградата на прокуратурата.

Протестиращите настояват да бъдат привлечени като съучастници близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те са в пловдивския арест с обвинения за укривателство, като според събраните до момента доказателства са помогнали за заравянето на трупа и за укриването на Рангел.

Другото искане на протестиращите е полицаите, виновни за допуснатите в началото на разследването пропуски, да бъдат уволнени и наказани.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук