мечка-стравница мечки

Два случая, съобщени през последното денонощие, показват, че ловът на едър дивеч трябва да се прави внимателно и да не се поемат рискове.

Американец от щата Арканзас загина по време на лов, след като бе нападнат от елен, който той смятал, че е застрелял, съобщи iHeartRadio. Инцидентът станала около град Йървил. 66-годишният Томас Александър се прицели в мъжки елен. Когато приближил животното, за да се убеди, че то е умряло, еленът го нападнал и ловецът получи няколко прободни рани. Той успял да се обади на роднини, които се свързали със спасители. Те го откарали н болница, но там Александър издъхнал.

Предписанията местните власти съветват, че преди да доближи улучено животно, ловецът трябва да изчака 30 минути, за да се убеди, че плячката не се мърда. Очевидно Александър не е спазил този съвет.

В Русия неподготвен ловец се срещна с мечка и това завърши трагично. Жител на руската Кемеровска област в Източен Сибир загина от мечка, след като не съумя да я убие, съобщи местният в. „Кузбас“.

Според изданието 65-годишният мъж излязъл на лов и се сблъскал със звяра. Не могъл да се спаси с бягство, а разполагал само с малокалибрена пушка. Няколко пъти той стрелял, но куршумите не сторили нищо на мечката и само я разярили. Накрая тя се нахвърлила върху ловеца и го убил.

Вечерта синът на ловеца тръгнал да го търси заедно с приятел. Те тръгнали по следите и също се срещнали с мечката. Мъжете два пъти стреляли срещу нея, след което се качили на едно дърво и оттам се обадили в селото. Наложило им се обаче да чакат помощ чак до три часа през нощта, когато при тях дошъл съселянин, който карал трактор. Едва след това те слезли от дървото.

След това ловци открили застреляната мечка и тялото на жертвата й.

Това далеч не са единствените такива случаи, като през последните години най-силно впечатление направиха уловеното на видео нападение на леопард срещу група ловци в Индия и трагичната съдба на африкански бракониер на лъвове преди няколко години.

Леопардът докопа един от ловците и го прати в болница, след коато се измъкна. Бракониерът на лъвове в Южна Африка имаше по-нерадостна съдба. От него намериха само главата и пушката.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук