селфи

Заради снимане на рискови места посредством т. нар. „селфита“ през първите седем месеца на тази година в света са регистрирани 31 фатални инцидента, тоест по един човек е губил живота си на седмица, сочи проучване на фондация EB, което специализира в тропическа и туристическа медицина.

По същата причина в периода от януари 2008 г. до юли миналата година в света са загинали най-малко 379 души, средно по един човек на всеки 13 дни, сочи проучване, цитирано от испанския вестник „Паис“.

Както беше оценено, тенденцията се влошава и след кратка пауза поради пандемията тя силно се проявява отново през първите седем месеца на тази година.

От жертвите 141 са туристи и 238 са местни жители, което показва, че апетитът към рискове е много по-висок сред туристите.

В списъка с над 50 държави най-много смъртни случаи са регистрирани в Индия (100), САЩ (39) и Русия (33), а Испания дели шестото място с Австралия с 15 смъртни случая.

Авторите на изследването идентифицират и десет места в света с най-много жертви. Това според броя на случаите са Ниагарския водопад (на границата между САЩ и Канада), Гранд Каньон (САЩ), Чарко дел Буро (Колумбия), Пена Бийч (Бразилия), Водопад Мланго (Кения), Уралските планини (Русия), Тадж Махал и долината Дудпатри (Индия), остров Нуса Лембонган (Индонезия) и архипелаг Лангкави (Малайзия).

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук