Живущи в жилищните блокове около жп гарата в Карнобат прекараха безсънна нощ, след като бяха евакуирани заради сигнал за теч на газ пропан-бутан от една от цистерните на товарна влакова композиция.

Сигналът е подаден около 2.30 след полунощ, а движението на влаковете е преустановено до 6 ч. сутринта. На място са пристигнали екипи на пожарната, на жандармерията и от газоспасителната служба на бургаската рафинерия. Задействан е веднага план за кризисна ситуация. Най-близките блокове са на десет метра от първия коловоз на гарата. Живущите разказаха, че не са усетили миризма, но са били евакуирани по най-бързия начин в салона на жп гарата. Влаковата композиция е пътувала от Бургас в посока София, а освен цистерната с пропан-бутан е превозвала и цистерни с бензин и дизел.

„Шест вагона, един от които отделен, пазачът е чул, че съска, дойдохме от Стара Загора, аз съм товарособственикът и съм получател. Отидохме на място, огледахме вагона, пробвахме, всичко си е наред, пуснаха гарата”, каза собственикът на товара в цистерните Терзиев.

„Хората спокойни бяха, понеже нямаше вятър, нямаше миризма и нямаше от какво да ги е страх хората, от какво да се притесняват, смяха се, пиха си кафетата. В чакалнята на гарата бяхме, някои вътре, някои вън стояха, заяви Недялка Балчева.

„Цистерната там, ние сме тука, на сто метра ни преместиха, другите блокове на десет метра от тука”, обясни и Драгомир Балчев.

„Движението е възстановено, нямаме пострадали хора, нямаме обгазяване”, допълни комисар Калоян Калоянов.

Движението от София към Бургас е било преустановено за около три часа в района на гара Церковски преди Карнобат и е възстановено около шест часа сутринта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!