Димитър Кенаров
Снимка: Twitter

Журналистът Димитър Кенаров е пострадал при снощните протести пред бившия Партиен дом. Това става ясно от пост на неговата майка във Фейсбук, в който тя разказва как Кенаров е бил ритан от полицаите, въпреки че се е легитимирал като журналист.

Кенаров, заедно с други свои колеги, е бил на първа линия и снима сблъсъците между полицията и демонстранти снощи. По време на безредиците е  изтласкан до стената на президентството. Въпреки че е бил с обозначение на маската и на каскака PRESS  той е задържан и влачен през целия площад до стълбите на бившия Партиен дом. Това заявиха снощи от Асоциацията на европейските журналисти. Тази сутрин е бил освободен от полицията.

Казано се потвърждава и от поста на майката на журналиста- Благовеста Кенарова.

През 2011 година Димитър Кенаров бе задържан в Беларус, след като снима обект, считан за военен.

Това не е единственият случай на пострадал журналист, който е отразявал протестът от сряда през нощта.

По повод случилото се директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев заяви, че в такива ситуации има пострадали и от двете страни- от страна на полицията, на протестиращите, а може и на журналистите.

Тази сутрин от СДВР заявиха, че са задържани общо 126 души, от които 60 са криминално проявени. Ранени са 80 полицаи. Предполага се, че повечето са провокатори, изпратени да дискретират протестите. Това беше обявено многократно и от т.нар „Отровно трио и от адвокат Николай Хаджигенов, който е част от него.

Във Фейсбук той обяви, че протестите продължават.

Проява на страшен „героизъм“ е да се скриеш в тълпата мирно протестиращи и от там да хвърляш камъни, бутилки, бомби? Стахотен „професионализъм“ е да пребъркваш всеки преди да влезне на площада, но някак да пропуснеш стотина ултраси с бомби които гърмяха един час?

Ние се връщаме на площада, заяви Хаджигенов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук