Обилен снеговалеж затрупа София, видя екип на „ДЕБАТИ.БГ“. Интензивният снежен валеж се очаква да продължи и през нощта. Снегът изненада, както обикновено шофьорите, и на няколко ключови кръстовища станаха пътни произшествия, съобщават от КАТ-София.

Пътят между Драгалевци и Алеко в природен парк Витоша е затворен за движение заради обилния снеговалеж, съобщава Столичната община. Причината е силен ураганен вятър и обилен снеговалеж, се казва още в съобщението.

Трасето е затворено превантивно заради силен вятър по склона на планината. Маршрутът на автобус №66 е скъсен до Драгалевци. Не се пропускат моторни превозни средства по този маршрут, докато времето не се нормализира, съобщават още от Столична община.

Широко разпространен сняг на територията на цялата страна ще бъде заменен на места с проливен дъжд, съобщават метеоролозите. По техни думи малко вероятно е да се появят гръмотевични бури през този период от годината, тъй като те се наблюдават средно веднъж на 8 години. Възможно е обаче на места да се появи мъгла, пише още в съобщението на метеорологичната служба.

Най-ниските температури през март у нас ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите – между 22 и 27 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Средната месечна температура през март в Северна България и по високите полета е между 5 и 7 градуса, по Черноморието и в Южна България – между 6 и 9 градуса, а в планините – между минус 8 и минус 3 градуса. Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в равнините е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините – между 60 и 90 литра на квадратен метър.

Снимки: ДЕБАТИ БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук